Foto: Bildbyrån

Berghults titelfajt uppskjuten: ”Blev tagen på sängen”

Uppdaterad
Publicerad

Patricia Berghults titelmatch mot norskan Cecilia Braekhus är uppskjuten.

Ett besked som kom plötsligt, enligt boxningsstjärnan.

– Jag blev lite tagen på sängen, säger Berghult till SVT Sport.

Det handlar för Patricia Berghults del om en match där världsmästarbältet i superweltervikt ligger i potten. När SVT Sport når 28-åringen, som själv annonserade nyheten om den inställda matchen på Instagram, har ungefär en timme passerat sedan hon nåtts av beskedet.

– Jag blev lite tagen på sängen. Alla förberedelser och allt omkring var färdigt. Vi skulle börja lätta på träning och toppa. Allt det hårda har ju varit gjort, men en kommer ett sådant besked, säger Berghult till SVT Sport.

Enligt Berghult är det promotern, som är från Kanada, som skjutit upp galan.

– Vad jag har förstått ska de försöka komma fram till ett nytt datum inom kort. Inget nytt datum är satt ännu. Allt jag har fått veta  är att de planerar för ett nytt datum och att de ska höra av sig inom kort.

– Kamran (Kabinejad, manager) ska ha ett möte med promotorn i morgon. Vi får se vad som sägs. Det vi vet är att det kommer att flyttas, förhoppningsvis inom en snar framtid.

”Kräver en helomställning”

Har du fått några indikationer på om när fajten kan bli av?

– Jag skulle kunna tänka mig att det rör sig om veckor, men det är spekulationer. Man vill ju veta, eftersom det kräver en helomställning i träningen. Låt oss säga att det exempelvis blir i september, då behöver man få hit sparringpartners, bland annat.

Kan galan gå i ett annat land än i Colombia?

– Det har de inte sagt. Det vet vi inte. Men eftersom promotern är från Kanada så kan det flyttas dit, men det är inget sagt om det.

MER BOXNING: Tomhet i Cederroos omklädningsrum efter förlusten: ”Jättebesviken”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.