Patricia Berghult och Cecilia Braekhus. Foto: TT

Patricia Berghult kan gå match mot Cecilia Braekhus: ”Vi tackade ja”

Uppdaterad
Publicerad

Patricia Berghult utmanas av norska stjärnan Cecilia Braekhus.

De väntas göra upp om världsmästarbältet i augusti.

– Vi har jobbat ett tag för att få till en match mot några av de bästa i viktklassen, säger Berghults tränare Kamran Kabinejad.

Svenska världsmästaren Patricia Berghult är obesegrad i sin proffskarriär. I november tog hon sin första stora VM-titel.

Nu ser nästa stora fajt ut att vara klar. VG var först att rapportera om att Berghult ska gå en match mot den norska profilen Cecilia Braekhus, 40, i augusti.

Matchen ska gå i Colombia, där Braekhus föddes.

– Det har pratats om boxning i Colombia tidigare, men jag har inte varit redo. Att komma tillbaka och boxas i landet jag är född i kan vara känslosamt, säger hon.

”Ingen har vågat”

Berghults tränare, Kamran Kabinejad, säger till SVT Sport att man fortfarande förhandlar om villkoren.

– Vi har jobbat ett tag med att få till en match mot några av de bästa i viktklassen, men ingen har vågat möta Patricia. Från ingenstans fick vi en förfrågan om vi är intresserade av att försvara WBC-bältet mot Cecilia och det tackade vi ja till, säger han.

MER BOXNING: Tomhet i Cederroos omklädningsrum efter förlusten: ”Jättebesviken”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Cederroos i omklädningsrummet efter förlusten tillsammans med tränaren Alexander Wennersten. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.