Virginia Fuchs kan lägga dopningsanklagelsen åt sidan och koncentrera sig på OS i Tokyo nästa år. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kvinnlig OS-boxare frias – hade sex med dopad pojkvän

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska OS-boxaren Virginia Fuchs frias från dopningsbrott efter att hon kunnat bevisa att två otillåtna substanser tillförts av pojkvännen i samband med sex.

Pojkvännen hade tagit de förbjudna preparaten och överfört dem i små mängder till flickvännen Fuchs, 32, i samband med sex.

”Det här har blivit en stor läxa för mig och nu när det här är över kan jag koncentrera mig på Tokyo,” skriver flugviktsboxaren (51 kg) i en kommentar.

Corona och idrott

Det var i mars som hon fick veta att ett oannonserat test i februari hade gett positivt utslag. 

”Bör inte  betraktas som en överträdelse”

”Den globala antidopingkoden kräver visserligen att detta fynd bör betraktas som en överträdelse och ska offentliggöras, men vi är övertygade att detta fall och andra som med kontaminerat kött och föroreningar med receptbelagda läkemedel, inte bör betraktas som någon överträdelse”, skriver Usadas ordförande Travis Tygart, känd för att ha satt dit cyklisten Lance Armstrong.

Det amerikanska boxningslandslaget återvände till träning i Colorado Springs den här veckan för första gången under coronapandemin. 

Vid en fällande dom hade Fuchs, som tog VM-brons 2018, riskerat fyra års avstängning.

ARKIV: Här dopningstestas SVT Sports reporter (12 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet