Mikaela Laurén blir av med sin titelmatch. Foto: Bildbyrån.

Ingen titelmatch för Laurén

Uppdaterad
Publicerad

Svenska boxningsstjärnan Mikaela Laurén får ingen titelmatch i Sundsvall. Polska motståndaren Ewa Piatkowska väljer att dra sig ur på grund av en ryggskada.

– Nu vill jag verkligen knocka henne. Hon har fått mig att bli skitsur. Jag tycker inte att man gör så, säger hon till SVT Sport.

41-årige svenskan förlorade WBC-bältet till Piatkowska, när hon gick ner en viktklass för att möta Klara Svensson i Sverige. I februari blev det klart att hon fick en chans att ta tillbaka det den 22 april i Sundsvall.

Det blir inte av. Piatkowska kan inte gå upp i ringen för fajt på grund av ryggproblem.

– Det är förkrossande för mig. Jag har verkligen förberett mig fysiskt och psykiskt till hundra procent för den här matchen. Jag har aldrig varit mer förberedd och aldrig känt mig i bättre form, säger Laurén.

”En stor lögn”

Laurén tror inte på beskedet om en skada, då hon tidigare hört att Piatkowska haft problem med ena armbågen och nu även med ryggen.

– Jag känner att jag har lånat ut den här titeln till henne sedan hon vann den i höstas, när jag lämnade titeln vakant. Jag tror inte att hon vågar möta mig. Det känns som en stor lögn. Hon har följt mig och vågar inte möta mig, säger hon.

– Hon försöker hala på det här för att kunna förbereda sig på ett bättre sätt. Jag vet inte hur allvarligt det är, men förhoppningsvis tittar neutrala läkare på det, så att hon kan ställa upp innan sommaren. Ju förr desto bättre.

Laurén fajtas i Sundsvall

Laurén får i stället ladda om för att fajtas mot en annan motståndare i Sundsvall. Det blir en del av uppladdningen till nästa datum för titelmatchen mot Piatkowska.

– Jag kommer kliva upp i ringen i Sundsvall. Det blir som en bra träningsmatch. Det blir ett delmål för att förbereda mig ännu bättre när hon vågar ställa upp mot mig eller om de behöver tvinga upp henne i ringen.

Och tändvätska inför nästa titelmatch – finns det gott om hos svenskan.

– Nu vill jag verkligen knocka henne. Hon har fått mig att bli skitsur. Jag tycker inte att man gör så. Är man en mästare, så beter man sig som en mästare. Hon kommer att få betala för det här. Jag kommer att gå upp ännu bättre nästa gång och försöka hålla i formen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.