Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se omtalade händelserna från Lauréns karriär: ”Kan inte gå in med den kaxigheten längre”. Foto: SVT

Mikaela Laurén om sin kaxiga image: ”Blir full i skratt när jag ser det”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Laurén har haft en hård och kaxig image under sin boxningskarriär.

När hon nu gör comeback är det med en mjukare stil.

– Jag är mamma nu och tror inte att den där kaxigheten behövs längre, det var en roll jag gick in i, men det ska ändå smälla i ringen, säger 48-åringen till SVT Sport.

När Mikaela Laurén får se de gamla tv-bilderna på sig själv skrattar hon.

Hon har lekt ”Arga leken” och sprutat myggspray på Klara Svensson, hällt vatten över Ivana Habazin och kysst Cecilia Braekhus.

Psykningarna mot motståndarna har varit många.

– Jag blir full i skratt när jag ser det. Jag har inte varit rädd för att få uppmärksamhet. Men det var ett nödvändigt ont för att få matcher och sponsorer. I dag kommer jag inte att vara lika vild utan det blir en snällare stil, säger hon inför helgens comeback.

”Skulle kunna vara hennes mamma”

På lördag kväll gör den nu 48-åriga ex-världsmästaren comeback på en gala i Köpenhamn. Det har gått över fyra år sedan hon avslutade karriären för att bli mamma. Dottern Nikita är snart tre år gammal.

Motståndaren är 28-åriga rumänskan Ioana Fecioru. Hon har bara gått sju proffsmatcher, att jämföra med Lauréns 38, men boxades om en EM-titel förra året.

– Hon är 20 år yngre än mig så jag skulle kunna vara hennes mamma. Hon är ung och hungrig och det känns kul, jag vill inte möta någon sopa utan vill känna på formen och se om jag har där att göra. Jag hoppas att hon har lite respekt för den gamla tanten, säger svenskan.

Målet: Bli äldsta världsmästaren

Målet med comebacken? Att vinna en VM-titel och därmed bli tidernas äldsta världsmästare på damsidan.

Vad har du satt för tidsram?

– Inom ett år hoppas jag ha nått dit. Jag vill in och göra det här snabbt och bestämt och tänker inte hålla på i flera år till. Jag hoppas gå en eller två matcher och sedan få en chans på VM-titeln.

Och om du förlorar i helgen, då är det tack och hej?

– Ja, skulle jag förlora får jag nog erkänna att det är dags att lägga handskarna på hyllan. Och jag kommer såklart inte att vara dumdristig. Känner jag att jag blir överkörd av en yngre och starkare motståndare kommer jag att kasta in handduken. Min man och min dotter är viktigare för mig än att vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.