Otto Wallin. Foto: Bildbyrån.

Otto Wallin laddad för comeback

Uppdaterad
Publicerad

Den 15 augusti går den svenske tungviktsboxaren Otto Wallin upp i ringen igen, efter ett matchuppehåll på nästan ett år.

Just nu förbereder han sig hemma i New York.

– Fokuset nu är på boxningsträningen, så att man är fräsch på träningarna men kryper därifrån, säger Otto Wallin till SVT Sport.

Det var i september i fjol som den internationellt relativt okände Otto Wallin gjorde en stormatch mot världsmästaren Tyson Fury, men förlorade på poäng, hans första förlust som proffs.

Sedan kom corona och avbröt Otto Wallins marsch mot stjärnorna. En planerad match i våras blev inställd, och Otto Wallin själv fick en fotskada. När New York var nerstängt tränade han boxning hemma, sittande.

Match utan publik

Med bara tre veckor kvar till matchen mot den meriterade amerikanen Travis Kauffman har Otto Wallin lämnat den ovanliga, isolerade corona-träningen, för att i stället förbereda sig med riktig boxning. En seger i den kommande matchen mot Kauffman kan vara en språngbräda mot nya stormatcher, samtidigt som corona fortfarande sätter sina spår.

Matchen kommer att avgöras utan publik.

– Jag är yngre och fräschare än han och har inte hunnit ta så mycket stryk i min karriär, så jag tror att det kommer att spela stor roll. Sedan tycker jag själv att jag är den bättre boxaren, jag har bättre teknik och rörlighet och försvar och anfall, säger Otto Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.