Foto: TT

Rysk proffsboxare död efter match

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska proffsboxaren Maksim Dadashev skadades allvarligt i en match i fredags.
Nu meddelar det ryska förbundet att han har avlidit, blott 28 år gammal.

Det var i fredags som den ryska proffsboxaren Maksim Dadashev, 28 år, skadades svårt under en match mot Subriel Matias, från Puerto Rico, i weltervikt i Maryland, USA.

Dadashev fick ta emot mycket slag och matchen stoppades i elfte ronden när ryssens tränare kastade in handduken, uppger den ryska nyhetsbyrån Tass. 

Enligt ESPN sågs Dadashev lämna ringen med assistans och han ska sedan ha börjat kräkas och förlorat medvetandet. Han bars ut från arenan på bår och fördes med ambulans till sjukhus.

Svullnad på hjärnan

Rapporter efter matchen sa att boxaren drabbats av en hjärnblödning och att han opererades för svullnaden på hjärnan skulle minska. Natten mot lördag meddelade läkaren Mary IH Cobb att Dadashev visade tecken på flera hjärnskador.

På tisdagen kom dock det ryska boxningsförbundet med beskedet att Maksim Dadashev har dött till följd av de skador han ådrog sig under matchen.

Dadashev vann 13 matcher och förlorade en under sin professionella boxningskarriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer