Sjöström får Bragdguldet

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Sarah Sjöström vinner Bragdguldet 2017. Hon vinner priset för andra gången i karriären.

– Det har verkligen varit mitt bästa år i min karriär, säger Sarah Sjöström.

SVT Sports expert Lars Frölander tycker att Sarah Sjöström förtjänar att vinna Bragdguldet för sina prestationer i år. Om Sjöström får sitt andra bragdguld återstår att se 13.00 då priset delas ut.

– Man ska vara i särklass för att få priset en andra gång, och det tycker jag att Sarah Sjöström är, säger Frölander.

Bragdguldet

Herrlandslaget tog sig till fotbolls-VM för första gången på 12 år.

Tove Alexandersson tog tre VM-guld i orientering och tre VM-guld i skidorientering.

Peder Fredricson tog EM-guld samt EM-silver i lag på hemmaplan i Göteborg.

Sarah Sjöström tog tre VM-guld, ett VM-silver och satte sex nya världsrekord.

Frölander och Ravelli överens

Om det blir någon/några av de ovanstående återstår att se. Lars Frölander och Thomas Ravelli är eniga om att Sarah Sjöström är favorit.

– Man ska vara i särklass för att få priset en andra gång, och det tycker jag att Sarah Sjöström är. Utöver alla medaljer har hon satt två världsrekord på de mest prestigefyllda distanserna, 50 meter frisim och 100 meter frisim, säger Lars Frölander, som vann Bragdguldet år 2000.

– Herrlandslaget gör en fantastisk insats att ta sig till VM efter så många år men man måste vinna något, det räcker nog inte att gå till ett slutspel. Sarah Sjöström har varit så fantastisk duktig i år, så Lars Frölander har rätt, säger Thomas Ravelli som tillsammans med herrlandslaget i fotboll vann Bragdguldet efter VM-bronset 1994. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bragdguldet

Mer i ämnet