Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alex Kessidis efter förlusten som fick OS-biljetten att gå upp i rök. Foto: Henrik Montgomery/TT

Alex Kessidis missar OS i Paris: ”Han brottas som en riktig kyckling”

Uppdaterad
Publicerad

OS i Saint Louis, USA, 1904.

Det var senast som Sverige inte hade en svensk manlig brottare med i spelen – men nu händer det igen.

– Han brottas som en riktig kyckling hela matchen, helt livrädd för mig, säger Alex Kessidis till SVT Sport efter förlusten.

Det blir ingen svensk manlig brottare i OS i Paris. Detta blir det första olympiska spelet utan en manlig svensk brottare sedan 1904.

Tre svenska herrar hade chansen under fredagens återkval, detta efter att de blivit utslagna i direktkvalet i Istanbul under torsdagen.

OS i Paris 2024

Alex Kessidis – i 87-kilosklassen – fick sitt OS-hopp släckt efter att han förlorat mot den tidigare världsmästaren, georgien, Lasha Gobadze.

– Jag fattar inte hur den här snubben har blivit världsmästare, säger Kessidis till SVT Sport efter förlusten.

Hör honom utveckla det i spelaren ovan.

Kessidis som var Sveriges enda herrbrottare under OS i Tokyo 2021, behövde vinna tre raka matcher för att lägga händerna på en OS-biljett.

Men så blev det inte.

Det blev seger i den första återkvalsmatchen, men förlust i den andra. Sedan tidigare hade Albin Olofsson (77 kilo) och Niklas Öhlén (67 kilo) också förlorat.

”Domarna helt värdelösa”

Kessidis var minst sagt upprörd över faktumet att hans motståndare, georgien, Lasha Gobadze, gick in i matchen mot svensken inoljad. För SVT Sport utvecklar han:

– Om man möter en brottare som mig som bara vill gå in och koppla och kasta och ta poäng. Då är det lättast för mig första 1,5 minuten när man är torr. Men han startar matchen helt inoljad, börjar svettas litegrann och allt bara glider, säger Kessidis och fortsätter:

– Domarna är helt värdelösa och jag tycker att de borde gynna mig som vill brottas och ta poäng. Det finns en anledning till att brottningen nästan åkte ut ur OS, för att det har blivit så jävla tråkigt. Ingen vill titta på den här skiten, avslutar Kessidis.

På damsidan återstår två OS-chanser för svensk del. Evelina Hulthén (57 kilo) och Johanna Lindborg (62 kilo).

KLIPP: Landslagschefen Zackarias Tallroth självkritisk efter OS-missarna: ”Ett misslyckande”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Zackarias Tallroth om den svenska OS-missen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet