Alex Kessidis mästerskapsstart i Rom blev en missräkning. Foto: Arkiv/TT

Brottnings-EM: Kvalförlust för Kessidis

Uppdaterad
Publicerad

Han var den förste svensken som klev upp på EM-mattan i Italien – och den förste som förlorade.

Alex Kessidis mästerskapsstart i Rom blev en missräkning.

– Förhoppningsvis går han till final så att jag får chans till återkval, säger 77-kilosbrottaren efter förlusten i kvalet mot Zotlan Levai, Ungern.

0–1 blev 0–3 och 0–4. Sedan stod Alex Kessidis plötsligt i katakomberna av brottningsarenan Pala Pellicone och kokade av ilska och besvikelse.

– Jag förlorade... Min motståndare var bättre än jag... Jag vet inte, jag var steget efter hela tiden. Han kontrollerade hela matchen och jag kunde inte få tag på honom, säger han.

– Han var bra. Förhoppningsvis går han till final så att jag får chans till återval.

Även om EM inleddes med en klar förlust har 24-årige Kessidis – som var en av de första som togs ut till den svenska OS-truppen – fortfarande chans på medalj. Men då krävs det att ungraren Zotlan Levai tar sig hela vägen till tisdagens final och att svensken är mer lyckosam i ett eventuellt återkval.

– Det är en stor chans. Men vi får se, säger Kessidis.

Även Emil Sandahl, 87 kg, förlorade i första matchen: 0–3 i åttondelsfinalen mot bulgaren Tarek Abdelslam.

– Det var inget vidare. Jag kom inte upp till den nivån som jag känner att jag ska komma upp till. Billiga misstag som avgör hela matchen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.