Jonna Malmgren Foto: Bildbyrån

Gulddrömmen sprack – Jonna Malmgren får chansen i återkval

Uppdaterad
Publicerad

För Jonna Malmgren är drömmen om ett VM-guld krossad, men det finns fortfarande hopp för 22-åringen.

I återkvalet ställs hon mot Stalvira Orshush – som hon besegrade i EM-finalen i våras.

Malmgren var det stora svenska guldhoppet inför VM i brottning och men redan i kvartsfinalen tog det stopp. Belarusiskan Vanesa Kaladzinskaya, rankad 23:a i världen, vann matchen med 9-4 och tar sig därmed vidare till semifinal.

Chans i återkval

Men än är det inte över. Hon har en chans på brons i återkvalet, där hon ställs mot Stalvira Orshush, Ungern. Malmgren besegrade Orshush i EM-finalen tidigare i år.

Tidigare under dagen besegrade Malmgren Otgonjargal Ganbaatar från Mongoliet med 6-3. Därefter väntade en tuff match mot kanadensiskan Samantha Stewart som Malmgren vann med 2-1.

Under fjolårets VM slutade Malmgren på en femteplats.

Förluster för Lindborg och Sjöberg

Övriga svenskor som går in i turneringen i dag är Johanna Lindborg i 62 kg och Tindra Sjöberg i 68 kg. Lindborg har förlorat två raka matcher medan det blivit en förlust för Sjöberg.

Tio svenskar deltar i VM. De fem främsta i varje klass kvalificerar sig till OS i Paris nästa år. Under nästa säsong finns ytterligare två chanser att kvala till OS.

KLIPP: Malmgren om missen i VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Malmgren om hur hon hanterar press och de höga kraven som kommer efter dubbla EM-guld. Se mer i klippet. Foto: Louv Brattgård/SVT, Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.