• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Åh nej. Tänker Jenny Fransson. Foto: Bildbyrånn

Jenny Franssons dopningsavstängning står fast

Uppdaterad
Publicerad

Brottarstjärnan Jenny Franssons dopningsavstängning på fyra år står fast. Riksidrottsnämnden fastställer Dopingnämndens beslut efter att Fransson hade överklagat.

– Det är väldigt tråkigt. Kanske förväntat, men jag hade ju hoppats på något annat såklart, säger Fransson till SVT Sport.

Det var i februari som Jenny Fransson testade positivt för den anabola steroiden metyltestosteron och i juni kom Dopingnämndens besked om en fyra år lång avstängning.

Fransson, som har ett OS-brons från Rio de Janeiro 2016 som främsta merit, har hävdat att hon är oskyldig och därför överklagade man domen till Riksidrottsnämnden.

Strängast möjliga straffet

Idag kom beslutet: Domen står fast.

Fyra års avstängning är det strängast möjliga straffet.

Oklat om överklagan

Fransson, med sitt ombud Mats Larsson (professor i fysik), kan nu överklaga domen till idrottens skiljedomstol, Cas. Brottaren har inte fattat något beslut än.

– Jag funderar såklart på det, men jag inte tagit beslutet än. Jag känner ändå att jag måste göra allt jag kan. Jag måste läsa på lite om vad det innebär innan jag kan säga att jag gör det, säger Fransson till SVT Sport.

”Lovat att ställa upp”

Larsson säger att hans tjänster finns till förfogande.

– Om Jenny vill överklaga så har jag lovat att ställa upp och då åker jag nog ner till Lausanne bara pandemin tillåter det. Det är ganska tufft, för vi har inte råd att anlita en jurist.

ARKIV: Professon som försvarar Fransson (13 oktober):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.