Leijnegard om Franks bortgång: ”Oerhört karismatisk person”

Publicerad

Under söndagen meddelade Expressen att den före detta världsmästaren i brottning Frank Andersson har avlidit. Programledaren Mikael Leijnegard träffade brottarlegendaren under TV-produktionen Mästarnas mästare.
– Han hade en otrolig utstrålning och var alltid mån om att alla hade trevligt, säger han till SVT.

Frank Andersson var med i den sjunde säsongen av det svenska tävlingsprogrammet Mästarnas mästare som sänds på SVT. Mikael Leijnegard, som är programledare för programmet, beskriver brottarlegendaren som en otroligt karismatisk person.

– Jag kände inte honom privat men tyckte väldigt mycket om honom för det fanns något väldigt sårbart i honom. Han hade ett stort hjärta, en snäll man, säger Leijnegard och fortsätter:

– Det är klart man blev nedstämd när man fick höra nyheten.

”Främste brottaren världen har sett”

I torsdags genomförde Frank Andersson en operation och under söndagen drabbades han av komplikationer. Brottningsstjärnan avled under söndagen och Leijnegard beskriver honom som ett genetiskt praktexemplar.

– Han hade allt för att bli en världsbrottare, motståndarna var ju helt chanslösa.

– Enligt Pelle Svensson, advokaten som också är en tvåfaldig mästare i den tidigare generationen, beskriver Frank som den främste brottaren världen har sett. Det han gjorde på mattan var helt oöverträffat, enligt Svensson.

Hur var det när han var med i Mästarnas mästare?

– Han var en oerhört karismatisk person med en otrolig utstrålning. Han var mån om folk och såg alltid till att alla hade trevligt. Han ställde även upp på alla konstiga idéer som en TV-produktion kan komma med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Frank Anderson 1956-2018

Mer i ämnet