Sofia Mattsson ska tävla i 52-kilosklassen. Foto: Bildbyrån

Sofia Mattsson gör mästerskapscomeback – uttagen till VM

Uppdaterad
Publicerad

I somras gjorde Sofia Mattsson internationell comeback efter att ha blivit mamma.
Nu är den svenska brottaren uttagen till VM i Ungern.
– Sofia Mattsson är back in business. Hon gjorde det jättebra under tävlingarna i Madrid och Polen, säger förbundskaptenen Sara Eriksson till Norrbottens-Kuriren.

Sofia Mattsson slutade trea i den sista tävlingen inför VM som avgjordes i Polen tidigare i september och nu belönas 28-åringen med en plats i den svenska VM-truppen.

– Sofia Mattsson är back in business. Hon gjorde det jättebra under tävlingarna i Madrid och Polen, säger förbundskaptenen Sara Eriksson till Norrbottens-Kuriren.

VM i Ungern, som avgörs 20-28 oktober, blir Mattssons första mästerskap sedan hon blev mamma i november förra året. I somras gjorde brottaren, som tog OS-guld i Rio 2016, internationell comeback.

Mattsson tävlar i 52-kilosklassen och får sällskap av Fredika Pettersson i 50-kilosklassen, Johanna Mattsson i 62-kilosklassen, Henna Johansson i 65-kilosklassen och Jenny Fransson i 68-kilosklassen.

– Alla som åker har stora medaljchanser. Det är lite dagsform och små marginaler som avgör. Men jag ser att vi ska kunna ta några medaljer. Vi har en otroligt bra och stark trupp, säger förbundskapten Sara Eriksson.

Hela VM-truppen

Visa

Damer:
50 kg:
Fredrika Petersson, Klippan.
55 kg: Sofia Mattsson Gällivare.
62 kg: Johanna Mattsson. do.
65 kg: Henna Johansson, do.
68 kg: Jenny Fransson, do.

Herrar:
72 kg:
Daniel Soini, AIK.
77 kg: Alex Kessidis, do.
87 kg: Zakarias Berg, do.
97 kg: Pontus Lund, Arboga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer