Sofia Mattsson kopplar grepp på Andreea Beatrice i kvartsfinalen. Foto: Bildbyrån.

Sofia Mattsson förlorade EM-semin

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Mattsson förlorade EM-semfinalen i 55 kg-klassen. Ryskan Olga Chorovsjavtseva vann en jämn match med 10-8. Nu väntar en bronsmatch i morgon.

I bronsmatchen väntar tyskan Ellen Riesterer.

Svenskan gick fram till 2-0 efter att ha lyckats med ett bengrepp. Ryskan dök sedan ner på svenskans fötter i slutet av den första ronden och och kopplade sedan ett bengrepp och rullade svenskan tre varv och helt plötsligt stod det 2-8 på resultattavlan.

Men svenskan lyckades göra 8-8 för att sedan åka på ett grepp igen.

– Jag kände att det kunde gå. Det sista man ska göra i brottning är att ge upp. Och jag kom upp till 8–8. Det är surt, det var så nära, säger hon.

Fallseger i kvarten

I kvarten hade hon 4–2 mot Evelina Nikolova när hon fick ner bulgariskan och vann på fall.

– Jag tänkte att det här var en väldigt viktig match och att det skulle bli en tuff motståndare. I stället för att gå sex hårda minuter var det skönt att kunna avsluta på fall och spara lite krafter, sa Mattsson efter kvartsfinalen.

Även fallvinst i åttondelen

I åttondelen gick det lekande lätt mot rumänskan Andreea Beatrice Ana. Mattsson tryckte ned Anas skuldror i mattan vid ställningen 9–0.

– Det är alltid skönt att vinna på fall, det är det man är ute efter, säger hon.

– Varje sekund räknas under en sådan här lång turnering och mästerskap, så man vill spara alla krafter man har.

ARKIV: Här tar Sofia Mattsson guld i Europeiska spelen (27 juni 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.