Tvåmålsskytten Chris Campoli var högst delaktig i HV71:s storseger. Här ses han i en gammal match. Foto: BILDBYRÅN

Förkrossande seger för HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 vann skotten med 23–2 i den första perioden mot Sönderjyske men fick bara med sig ett mål.

Efter paus lossnade det rejält för Jönköpingslaget som utklassade danskarna och vann med 7–1. Det var HV:s andra raka seger i CHL.

”Vi dominerade ganska klart”, säger tränaren Johan Lindbom till SVT Sport.

HV71 var helt överlägsna hemma i Kinnarps Arena och pepprade Sönderjyskes målvakt Joni Myllykoski. Trots detta gick man bara till pausvila med en 1–0-ledning efter mål av Simon Önerud.

I den andra perioden fortsatte den spelmässiga utklassningen, men nu kom också utdelningen. Redan efter en och en halv minut hade HV71 ryckt ifrån till 3–0. Det skulle bli ytterligare två fullträffar innan perioden var över.

Champions Hockey League

– Vi började jättebra i första och hade bud på fler mål men fick betalt för det i andra, säger tränaren Johan Lindbom till SVT Sport.

Tung start för målvakten

Extra snyggt var Chris Campolis 4–0. Ett rungande slagskott i spel fem mot tre och hans andra mål för kvällen. Då hade han dessutom fått ett mål bortdömt i den första perioden efter videogranskning.

Inför den tredje perioden bytte danskarna målvakt. Men nye keepern Jon Lee-Olsen fick ingen vidare start. Det tog knappt två minuter innan Björn Melin kunde skära in från vänsterkanten och pricka in 6–0.

Sönderjyske tröstmålade i slutskedet av matchen efter tafatt försvarsspel från hemmalaget. Men segern var aldrig hotad. Segersiffrorna skrevs till finfina 7–1 (skotten hela 55–14) och laget toppar nu sin grupp med full pott, sex poäng, efter två omgångar.

Farten blev avgörande

Nästa torsdag möts lagen igen, den gången i Danmark.

– Det blir antagligen en tuffare match. De är förstås revanschsugna efter det här så vi måste ställa upp med samma inställning där nere, säger Lindbom.

Sönderjyskes tränare Dan Ceman menade att HV71:s fart blev avgörande.

– Det var den stora skillnaden. Vi måste dra ner farten mot de här lagen för att ha en chans. Vi får försöka hitta på några nya idéer till returen, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet