Skellefteå går för tredje raka

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå hade det tungt på träningsmatcherna innan CHL-premiären. Väl där har laget gått som tåget och kan i kväll ta sin tredje raka seger när laget ställs mot slovakiska Nitra på hemmaplan.

Skellefteå har åkt på några riktigt tunga förluster under försäsongen, bland annat krossades laget borta mot Linköping med 6–0. Västerbottningarna har däremot visat andra takter i CHL. Där har laget gått som tåget och vunnit sina två inledande matcher. Nu väntar Nitra på hemmaplan – ett lag som Skellefteå slog med 2–4 på bortais. 

– Vi gjorde det bra mot dem senast. De försöker spelvända och gillar att spela rakt och komma upp med forwards, så bryter vi deras långpass högt så kan vi bilda många tre mot två och fyra mot tre, säger Marcus Pettersson till kubbens hemsida.

Champions Hockey League

Petterson stod för ett mål borta mot Nitra och har bildat backpar tillsammans med rutinerade Fredrik Lindgren.

– Det har fungerat bra, trivs med att spela tillsammans med ”Linkan”, han är en väldigt bra spelare, säger Pettersson.

Skellefteå leder grupp 4 med sex poäng. Både Nitra och Liberec har spelat varsin match och har således noll poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet