Under de senate veckorna har universitetsbasket spelats i Taiwan – utan publik. Matcherna har sänts på tv. Foto: TT

Taiwan har dragit igång idrotten

Uppdaterad
Publicerad

Taiwan drog i dag i gång ligaspelet i ett par stora serier. Man gör det under försiktiga former.

Antalet personer runt matcherna begränsas till 200.

I de 200 räknas varje person in på arenan: spelare, avbytare, ledare, domare, funktionärer, bollkallar och journalister.

– För att följa regeringens mandat som begränsar folkmassorna vid utomhusevenemang kommer vi att begränsa det totala antalet människor vid varje ligamatch till färre än 200, säger Feng Shen-hsieng, generelsekreterare i basebolligan, till Taipei Times. 

Corona och idrott

Starten flyttades fram tre gånger

Trots det i globala sammanhanget tidiga starten var det ursprungligen tänkt att basebolligan skulle starta igen 14 mars, senare framflyttat till 28 mars och nu genomfört under påskhelgen.

Även de högsta serierna i herr- och damfotbollen satte igång den här helgen. Basketen tog ett uppehåll på sex veckor från mitten av januari men har sedan i mars fortsatt ligaspelet med begränsningar av publiken.

Trots att coronasmittan upptäcktes tidigt i Taiwan är bara sex döda konstaterade i ett land på 24 miljoner invånare. Detta efter att man ska ha utfört stenhårt smittskyddsarbete med snabba karantänåtgärder och spårning.

KLIPP: Engelsk familj återskapade 10 klassiska mål

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet