Amerikaner vill ha ett coronavaccin innan de går på idrott igen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Undersökning: Amerikaner vill inte gå på sport utan vaccin

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är all idrott nedstängd i USA.

När det öppnas upp är oklart.

Och frågan är hur många som kommer vilja gå på matcherna då.

En universtetsstude visar nämligen att 72 procent inte skulle känna sig säkra utan ett vaccin.

Alla stora idrottsligor har just nu pausats på grund av coronakrisen. Och hur många som kommer att våga gå på matcherna när de väl drar igång igen är osäkert.

En undersökning från Seton Hall University, som genomfördes tidigare i veckan, visade nämligen att många amerikaner känner en stor osäkerhet kring att gå på matcher framöver. I alla fall innan ett vaccin utvecklas.

Corona och idrott

Stor osäkerhet även bland sportintresserade

762 personer deltog i undersökningen, och av dem uppgav 72 procent att de inte skulle känna sig trygga i att gå på ett idrottsevenemang utan ett vaccin. Av de som identifierade sig som idrottsfans uppgav 61 procent att de inte skullekänna sig trygga.

– Viruset har nationens uppmärksamhet och respekt. De som identifierar sig som idrottsfans, på alla nivåer av intresse, känner ungefär likadant som den genomsnittliga invånaren när det gäller deras egen och spelarnas säkerhet, säger Rick Gentile, som är chef på Seton Hall Sports Pall, enligt nyhetsbyrån AFP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet