Oskar Eriksson och Almida de Val får representera Sverige i VM. Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Almida de Val och Oskar Eriksson blir Sveriges lag i mixed-dubbel-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har haft fem landslag i mixeddubbel.

Nu har ett av dem blivit uttaget till VM:

SM-guldmedaljörerna Almida de Val och Oskar Eriksson.

– Riktigt, riktigt kul, säger Eriksson.

Sverige är en riktig stormakt i curling, men det är främst i de traditionella herr- och damklasserna som de största framgångarna har nåtts.

De senaste åren har dock Svenska curlingförbundet gjort en satsningen på den nya OS-disciplinen mixeddubbel, och 2019 blev Sverige för första gången världsmästare i disciplinen, via Oskar Eriksson och Anna Hasselborg.

”Den stora målsättningen”

Nu står det klart att Eriksson får chans att försvara guldet. I dag blev nämligen han och Almida de Val uttagna till mästerskapet som är planerat att avgöras senare i vår.

– Riktigt, riktigt kul. Att få representera Sverige vid VM var den stora målsättningen när vi startade säsongen tillsammans. Vi har verkligen hittat en perfekt kemi och nu hoppas vi verkligen att det blir ett VM senare i vår, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Oklart var det blir VM

Duon vann nyligen SM tillsammans, och vann även en tävling i tyska Oberstdorf i början av säsongen.

När och var VM ska avgöras är inte klart ännu.

– Det är klart att vi gärna skulle vilja veta så snabbt som möjligt för att kunna planera och ladda. Samtidigt har vi stor förståelse för den svåra situationen med en pågående pandemi, säger Oskar Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.