Lag Edin satsar vidare mot OS 2026. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Lag Edin satsar vidare mot OS 2026

Uppdaterad
Publicerad

Lag Edin har bestämt sig.

Det svenska curlinglaget satsar vidare i minst fyra år till.

– Vi tagit beslutet att fortsätta i minst fyra år till och försöka fylla hela curlingens historiebok med fler VM-titlar samt ytterligare ett OS-guld, skriver man i ett pressmeddelande.

Efter OS-guldet i Peking och VM-guldet i Las Vegas 2022 har det varit oklart om det blir någon fortsättning för lag Edin.

Men nu kommer beskedet att det svenska guldlaget satsar vidare i minst fyra år till.

– Efter en tids funderande har vi kommit fram till att nuvarande version av Team Edin – med lagmedlemmarna Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren – inte har för avsikt att ta ett steg tillbaka. Därför har vi tagit beslutet att fortsätta i minst fyra år till och försöka fylla hela curlingens historiebok med fler VM-titlar samt ytterligare ett OS-guld, skriver laget i ett pressmeddelande.

”Tack för allt stöd”

Svenskarna har alltså siktet inställt på att försvara guldet på OS 2026 i Milano Cortina.

Den nuvarande konstellationen av lag Edin har skördat stora framgångar. På meritlistan har man bland annat fem VM-guld, ett OS-guld och dubbla EM-guld.

– En fortsatt satsning ställer såklart stora krav på vår omgivning; men familj, vänner och sponsorer kommer få vara med på en otrolig resa. Vi ska stanna på toppen och bryta nya barriärer inom sporten.

Man avslutar pressmeddelandet med en hyllning till svenska folket.

– Till svenska folket: Tack för allt stöd och nu hoppas vi att ni ser fram emot fler spännande matcher och mästerskap.

KLIPP: Lag Edins resa mot alla framgångar (11 april, 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.