Thomas Ulsrud under OS i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Norske OS-hjälten död – blev 50 år gammal

Uppdaterad
Publicerad

Han plockade 17 mästerskapsmedaljer under sina år i världstoppen.

Nu har den norska curlinglegendaren Thomas Ulsrud avlidit efter en tids sjukdom.

– Han dog hemma. Han ville inte vara på sjukhus, säger hustrun Elin Grödal till VG.

Under många år var Thomas Ulsrud den givne ledaren för Norges herrlandslag i curling. Sammanlagt blev det 17 mästerskapsmedaljer med VM-guldet i Peking 2014 och OS-silvret i Vancouver som de stora höjdpunkterna.

Nu rapporterar VG att norrmannen gått bort efter en tids sjukdom.

Enligt hustrun Elin Grödal trodde Ulsrud hela tiden att han skulle tillfriskna och det var därför han inte ville prata om sin cancerdiagnos offentligt.

– Han var en helt unik människa. Alltid positiv och optimistisk. Han brydde sig om andra och ville alla väl. Han hade inte en enda fiende. Middagen stod alltid klar när jag kom hem, såvida han inte var ute och reste med curlingen, säger Grödal till VG.

Den svenske skippern Niklas Edin kommer att sakna sin vän:

– Jag är bedrövad. Den bästa konkurrenten, lagkamraten och vännen vi någonsin kunnat be om. Du gjorde allt så mycket roligare. Vila i frid, Thomas, skriver Edin på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.