Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lag Hasselborg tog OS-guld 2018 och vann både EM-guld 2018 och 2019. Foto: Bildbyrån

Lag Hasselborg vann måstematch – utslaget ändå

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Lag Anna Hasselborg vann mot Turkiet med 8-7 men var tvunget att vänta in resultatet av Norge och Skottland för att få veta om de skulle gå till semifinal vid hemma-EM i Östersund. Det gick emot det svenska laget som nu är utslaget. 

– Det är lite komiskt och riktigt tungt. Många lag har varit i den här situationen och behövt vänta på resultat men jag har aldrig haft den turen, säger skippern Anna Hasselborg till SVT Sport.

Laget hade till slut hittat sitt bästa spel men det var över precis innan mållinjen.

– För egen del var det här min bästa dag, det tog lång tid att hitta in i spelet. Vi hade ett momentum på gång och hade vi tagit oss till semifinal så tror jag att det hade gått väldigt bra, vi hade kunnat stå med ett EM-guld, men vi har haft det i egna händer. Nu känns det surt. Vi hade behövt en dag till, säger Hasselborg.

Förutom sin egen match var Sverige beroende av resultatet i flera andra matcher, där det till slut handlade om att Norge och Danmark behövde vinna. Vid ställningen 5-5 i den åttonde omgången slog Hasselborg bort den gula turkiska stenen och gick fram till 8-5 efter att ha tagit tre poäng.

Samtidigt tog Norge en poäng mot Skottland och gick fram till 6-4.

– Vilket drama men det går Sveriges väg. Tänk om Sverige skulle kunna tråckla sig ur det här? sade SVT:s kommentator Niklas Nord med blicken på sidobanorna.

Experten: ”Var kom den ifrån?”

Några minuter senare gick Danmark ifrån till 7-3 mot Tyskland, en måstematch för Sverige som var tvunget att förlita sig på den nordiska grannen. Danmark hjälpte Sverige med att vinna med 12-3.

Men i den nionde omgången av Norge-Skottland tog skotskorna tre poäng och gick fram till ledning 7-6.

– Två fantastiska stenar av Skottland, ojojoj. En trea, var kom den ifrån? frågade sig experten Eva Lund häpet. Skottland vann sedan med 8-6 efter en svag sista norsk sten som kunde gett särspel.

Hasselborg tog brons vid OS i vintras, detta efter ett guld 2018. I EM jagade man sitt tredje guld efter titlarna 2018 och 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.