Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Hasselborg. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Sverige illa ute efter Hasselborgs miss: ”Fortfarande chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige såg ut att gå mot en seger i det viktiga gruppspelsmötet med Italien.

Men efter en rafflande sistaomgång kunde italienarna gå segrande ur striden – och nu blir det svårt för Sverige att ta sig till slutspel även om det inte är helt kört.

– Jag är fortfarande lite chockad över vad som hände med min sistasten för jag spelade den som jag ville och jag vet inte varför den curlade, så det känns lite tungt just nu, säger Anna Hasselborg

Lag Hasselborg befann sig i en prekär sits efter tre förluster på de fem inledande EM-omgångarna, men efter ett par vinster hade de slutspelsdrömmen helt i egna händer inför dagens två avslutande gruppspelsmatcher.

De såg också ut att gå mot segern i dagens första match mot Italien. Med en ordinarie omgång kvar att spela ledde Sverige med 4–3, men det var Italien som hade fördelen att lägga sista sten – och de lyckades ställa till det rejält för Sverige.

”Förstår inte vad som hände”

Anna Hasselborg hade visserligen chansen att reda upp eländet med sin sista sten – men missade.

– Jag var helt hundra på att jag skulle sätta sista stenen och jag var det halvvägs ner på banan också så jag förstår fortfarande inte vad som hände med den där stenen. Allting hade gått väldigt, väldigt rakt och jag spelar rätt fart och sätter den på sopen men min blir den enda som curlar där så jag gissar att det är platt i slajdspåret och då blir det lite slumpvariabel och den slumpen verkar vi inte ha med oss den här veckan, säger Anna Hasselborg.

Nu krävs en seger i kvällens match mot Turkiet (sänds i SVT Play med start 19.00) för att de ska ha en chans att ta sig till semifinal, dessutom får inte både Tyskland och Italien vinna sina avslutande gruppspelsmatcher.

– Vi får hoppas på bättre tur nu med de andra resultaten, säger Hasselborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.