Foto: Bildbyrån

Efter dubbla vinster för Lag Eriksson: ”Ser bra ut”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ryckte ifrån i den sjunde omgången och avgjorde definitivt i den åttonde när man slog Tjeckien i dagens gruppspelsmatch på curling-EM i Östersund. Tjeckerna kastade in handduken vid ställningen 8-2 till det svenska laget, som spelar utan sin ordinarie skipper Niklas Edin.

Även i kvällsmatchen mot Tyskland fick motståndarna kasta in handduken. När Sverige tog tre poäng i den åttonde omgången för ledning 8-3 gav tyskarna upp.

– En bra match men det känns fortfarande som vi behöver lägga i en växel till för att kunna gå hela vägen i den här turneringen, sade skippern Oskar Eriksson till SVT Sport.

Efter en tung inledning av mästerskapet har nu Sverige stärkt sina chanser till slutspel rejält efter segern i går mot Norge och nu i dag mot tjeckerna. De fyra främsta går till slutspel och då efter sex spelade matcher var Sverige delad fyra, på samma poäng som Tyskland och Turkiet.

– Det känns som vi hittar lite nycklar hela tiden och nu har vi två raka vinster, sade Eriksson, som menade att det var kniven mot strupen inför kvällens match mot Tyskland.

– Vinner vi ser det bra ut och torskar vi så ser det inte bra ut, konstaterade Eriksson innan kvällens förkrossande seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.