Rysare tog Sverige till seger i EM-premiären. Foto: TT

Lag Edin vann rysare i EM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Sverige och lag Edin stod för en stark vändning när curling-EM inleddes i estniska Tallinn. Regerande VM-guldmedaljörerna låg under med 2-5 mot Schweiz men vände och vann med 7-6. Rysarpremiären avgjordes i den allra sista omgången.

Lag Edin har fått en smakstart på curling-EM i Tallinn, Estland. I den första matchen mot toppnationen Schweiz avgjordes allt i den absolut sista omgången.

Inför omgång tio låg Sverige under med 5-6 och det krävdes minst två poäng för seger – det lyckades de svenska världsettorna med. Just precis två poäng och vann matchen med 7-6.

Stark vändning av Sverige

Segern var ännu mer anmärkningsvärd med tanke på att Sverige låg under med 2-5 efter sex spelade omgångar. Lag Edin visade fajtinghjärta.

Nästa match för Sverige spelas senare i dag, 19.00, då väntar nordiskt grannmöte och Finland. Lag Hasselborg premiärspelar mot Tjeckien klockan 14.00.

SVT Sport sänder båda finalerna i curling-EM som avgörs på lördag om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.