• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Lag Hasselborg är regerande OS-mästare. Foto: TT

Damernas curling-VM till Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Curling-VM kommer till Sverige.

Mellan den 18-26 mars 2023 avgörs damernas världsmästerskap i Göransson Arena i Sandviken.

– Det här är fantastiska nyheter för svensk curling, säger det svenska curlingförbundets generalsekreterare Stefan Lund.

Vid tre tidigare tillfällen har damernas världsmästerskap i curling avgjorts på svensk mark. 1985 spelades det i Jönköping, 1990 i Västerås och senast var det Gävle som fick äran att hålla i tillställningen 2004. 2023 återvänder mästerskapet till Gästrikland, men den här gången är det Sandviken och Göransson Arena som står som värdar.

– Det svenska curlingförbundet är en av våra äldsta samarbetspartners och de har en stor erfarenhet av att arrangera internationella tävlingar med en hög standard, säger det internationella curlingförbundets ordförande Kate Caithness till förbundets hemsida.

”Fantastiska nyheter”

VM kommer att avgöras mellan den 18-26 mars 2023.

– Det här är fantastiska nyheter för svensk curling, säger det svenska curlingförbundets generalsekreterare Stefan Lund.

De svenska damerna i lag Hasselborg har tillhört världseliten under de senaste åren och är regerande OS-guldmedaljörer.

KLIPP: Svensk förlust i dramatisk EM-final (Arkiv: 27 nov, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.