Anna Hasselborg. Foto: Bildbyrån

Imponerande vändning för lag Hasselborg

Uppdaterad
Publicerad

Mot obesegrade Skottland var Sverige i en svår situation i åttonde omgången med underläge 3-4. Men då klev Anna Hasselborg fram rejält. Först säkrade hon fyra poäng i åttonde, och i nionde kom ytterligare fyra poäng för Sverige som vann med hela 11-4.

Sverige hade försatt sig i en svår situation. Efter att Skottland tagit ledningen med 4-3 efter en tvåpoängare i sjätte omgången lyckades lag Hasselborg nämligen inte svara i sjunde. Istället valde laget att slå bort för 0-0, och satsa på att få sista sten i den åttonde istället.

Då var problemet att Sverige var piskat att ta minst två poäng för att inte ge Skottland ett guldläge i de två sista omgångarna. Men det skulle visa sig att det inte var något problem för lag Hasselborg. För med en sten kvar kunde Anna Hasselborg slå bort två stenar i boet, och säkrade fyra blytunga poäng för Sverige som tog en 7-4-ledning.

Skottland försökte i nionde att komma ikapp, men istället var det Sverige som spelade ett spel som gjorde det svårt för skottskorna att få kvar stenarna i boet. Och med sista sten var Eve Muirhead tvungen att satsa allt på en svår sten, som hon inte lyckades med. Istället blev det ytterligare fyra poäng till Sverige som vann med 11-4 efter att Skottland gett upp efter nionde.

ARKIV: Här bemöter spelarna de vanligaste fördomarna om curling (17 september 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Curlingstjärnorna bemöter vanligaste fördomarna Foto: SVT/ Daniel Undegård

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer