Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skottland och Danmark tvingades bryta spelet mitt i skiljeomgången. Foto: SVT

Tvingas ut av brandlarmet – mitt under avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under den avgörande skiljeomgång i EM-gruppspelet mellan Danmark och Skottland tvingades spelet brytas och arenan att utrymmas. Anledningen var att en brödrost i arenans restaurang dragit igång brandlarmet.
– Jag har varit på mästerskap i 20 år och det här är första gången som jag varit med om ett brandlarm på en arena, så det var en ny upplevelse, säger förbundschefen Stefan Lund om händelsen.

Danskorna höll på att planera för ännu en viktig sten i den jämna matchen mot Skottland. Men det danska laget hann inte mer än att börja fundera innan man avbröts signaler och uppmaningen att lämna arenan på grund av brand.

– Nej, vilket drama, utbrister kommentatorn Niklas Nord i SVT:s sändning.

– Hoppas att det är något falskt larm och att det inte är något som verkligen brinner, fortsätter Nord samtidigt som samtliga tvingas att utrymma lokalen.

Och någon större fara var det inte.

– Det var en restaurang i arenan och en brödrost som orsakade det. Det tillsammans med en detektor som var felinställd och det var därför som larmet bröt ut.

Så det var rök från brödrosten som gav utslag?

– Ja, precis. Men nu är den här detektorn avstängd så det ska inte kunna upprepas.

Brandkåren var tvungen att komma till platsen och återställa larmet innan både spelare och publik kunde gå in i arenan igen.

– Olyckligt för lagen som var precis i slutskedet matchen.

Vad kan det bli för skillnad?

– Isen blir frostigt och trögt på då den får ligga. Så det kommer garanterat vara annorlunda förhållanden som de får avsluta på.

Skiljeomgången återupptogs sedan och Skottland vann till slut med 7-6 och ligger därmed på en delad förstaplats efter två matcher. Sverige ligger delad fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer