Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Niklas Edins perfekta sten som tvingade fram skiljeomgång i VM: ”Det är så vackert” Foto: SVT

Lag Edin krånglade sig ur underläge mot Norge – tog femte raka vinsten i VM

Uppdaterad
Publicerad

Lag Niklas Edin krånglade sig ur flera underlägen och vann mot Norge med 10-8 efter skiljeomgång och tog sin femte raka inledande vinst i VM i Schaffhausen, Schweiz.

Se Niklas Edins perfekta sten i sista omgången i klippet i toppen av artikeln.

– De kom tillbaka flera gånger och jag spelade så dåligt i dag och försökte ta mig samman på slutet för att få till några poäng. Vi lyckades ta några poäng ur ingenting och laget som helhet spelade väldigt bra, säger Edin i SVT:s sändning.

– Vi borde ha vunnit tidigare. Det är superviktigt att ha inlett med fem segrar. Vi försöker vinna varje match och vet att det i semifinalen är viktigt att ha den sista stenen, säger Edin som åter hade problem med att läsa den besvärliga isen.

Edin lade in sin sista sten perfekt i boet som var väl skyddat. Norge som hade den sista stenen klarade inte av att lösa uppgiften och Sverige vann omgången med 2-0.

– Det räckte att göra det så svårt för Norge, säger experten Eva Lund.

Norge kopplade greppet i åttonde omgången

I den åttonde omgången slog den norske skippern Magnus Ramsfjell en hård sista sten som splittrade boet och tog två poäng för att gå fram till 8-6.

Sverige lyckades fixa en nolla i den nionde omgången och såg till att få sista sten i den tionde. Detta var alltså ett bättre utfall än att vinna den nionde omgången med 1-0 vilket man kunde ha gjort.

Taktiken fungerade perfekt och i sin sista sten i den tionde omgången slog Edin, från ett svårt läge, in två poäng till Sverige och ordnade en skiljeomgång. Detta efter att ha snuddat sig för den skyddande norska guarden

– Det är så vackert. Förstår du hur svårt detta är? så snyggt, jublar experten Eva Lund om Edins mästerliga slag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Sverige säkrar segern i skiljeomgången mot Norge Foto: MICHAEL BUHOLZER

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.