Lag Hasselborg vann ny grand slam efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Curlinglaget Anna Hasselborg besegrade kanadensiska Rachel Homan i finalen av grand slam-turneringen Canadian Masters på bortaplan i Kanada.

Svensklaget vann finalen med 8-7 och strålade av lycka efteråt.

– Det kändes nästan lika stort som att vinna ett OS-guld, säger Sarah McManus som tillsammans med Anna Hasselborg, Agnes Knockenhauer och Sofia Mabergs utgör laget.

Lag Anna Hasselborg, som tog OS-guld i Pyeongchang tidigare i år, imponerade i slutet av finalen och vände underläge 5–7 till 8–7 mot kanadensiskorna efter tre poäng i den åttonde och sista spelomgången inför publiken i Rath Eastlink Community Centre i kanadensiska Truro.

Efter sex omgångar stod det helt lika på 5-5 men en tvånolla från Homan i den femte tvingade Lag Anna Hasselborg att gå på offensiven.

”Nästan som OS-guldet”

Grand slam-segern är den andra för skipper Anna Hasselborg, Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer och Sara McManus som även vann i Chatham, Kanada, i september.

Förutom prispengar på 30 000 dollar (cirka 270 000 svenska kronor) får även laget tolv poäng i den sammanlagda ställningen.

– Det känns nästan lika stort som att vinna OS. Att vinna två ”slams” är enormt för oss. Det var stort att vinna den första och det här var fantastiskt, säger Sarah McManus i ett pressmeddelande från arrangören.

Nästa grand slam spelas mellan 6-11 november i Thunder Bay, Ontario.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.