Lag Hasselborg och Kristian Lindström. Foto: Bildbyrån

Lag Hasselborgs kupp: Värvar Skottlands OS-guldtränare

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg satsar vidare mot ännu ett OS.

Nu värvar de Skottlands guldcoach från OS i Peking.

– Det här var en chans jag inte kunde tacka nej till, säger Kristian Lindström i ett pressmeddelande.

Lag Hasselborg, som består av Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Johanna Heldin, har jobbat tillsammans med den kanadensiske tränaren Wayne Middaugh under de senaste åren.

Tillsammans har de bland annat vunnit sex mästerskapsmedaljer – men nu är det dags för en förändring.

Middaughs tid som coach är över och som ersättare har laget plockat in Skottlands guldcoach från OS i Peking, Kristian Lindström.

– Vi är taggade på att få hem Kristian till Sverige. Det känns som en fantastisk möjlighet för oss att få arbeta med en tränare på hemmaplan i Sverige. Kristian har samlat på sig mängder av erfarenhet och stor framgång under sina år som ledare för Skottland. Vi vet att han kommer att bidra mycket för att förbereda oss inför säsongens stora tävlingar, säger Anna Hasselborg i ett pressmeddelande.

Med stöd av SOK och Svenska Curlingförbundet har lag Hasselborg fått möjlighet att erbjuda Lindström jobbet som coach.

– Efter tre år i Skottland som coach för damlandslaget kände jag att det var rätt tidpunkt för mig att flytta hem till Sverige igen. Säsongen 2021-2022 var väldigt framgångsrik för oss med EM- och OS-guld men jag hade inte motivationen att påbörja ännu en OS-cykel i Skottland. Att få möjligheten att jobba med team Hasselborg, ett av världens bästa lag, var en chans jag inte kunde tacka nej till, säger Lindström som sedan tidigare har ett VM-guld, ett VM-silver och två EM-guld på herrsidan som spelare i lag Edin.

Klipp: Sverige föll i VM-semifinalen: ”Jag lider med dem” (mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.