Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT.

Niklas Edins miss kostade Sverige segern

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex raka segrar förlorade Sverige mot Norge under curling-VM. Det efter en rysare där Niklas Edin både bjöd på missar och curlinggodis i en match som slutade 8-7.

– Jag lider med laget, säger expert Eva Lund i sändning.

Sveriges dominans på curling-VM i kanadensiska huvudstaden Ottawa stoppades av Norge. Det efter en stor miss i nionde omgången som inte speglade matchen.

Under den första halvan av matchen såg Sverige ut att spela minst lika bra som tidigare under mästerskapet och hade greppet om matchen.

– Jag har aldrig sett de spela med ett sådant lugn. Väldigt imponerande, säger expert Eva Lund i samband med de första omgångarna.

Men poängställningen speglade inte spelet och Sverige lyckades inte dra ifrån som de gjort under tidigare matcher. Sedan kom det ödesdigra misstaget.

Inför nionde omgången stod det 5-4 till Sverige. Och när Niklas Edin skulle spela omgångens sista sten såg en svensk poäng säker ut. Men den svenska skippern missade helt och stenen gick igenom boet.

– Den är hård, ropade Niklas Edin.

– Den är jättehård, aj, aj, aj, tillade experten, den före detta storspelaren Eva Lund.

”Det värsta jag sett”

Niklas Edin kom sedan att spela en osannolik sten i den sista omgången. Således kunde Sverige kvittera matchen som gick till skiljeomgång.

– Jag förstår inte hur det går till. Det är bland det värsta jag har sett. Genialiskt, säger kommentatorsduon Niklas Nord och Eva Lund i sändning.

Norge kom att få sista ordet med avslutande sten i skiljeomgången och vann matchen med 8-7.

– Jag lider med laget. De får bryta ihop och komma igen, säger expert Eva Lund.

Förlusten är Sveriges första i mästerskapet. Men Lag Edin håller sig dock kvar i toppen av tabellen i delad ledning med Norge och Schweiz.

Lag Edin ställs mot Tjeckien i nästa match. Nästa match som visas i SVT:s kanaler är mot Italien under torsdagen kl. 15.00 i SVT Play.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommentator Niklas Nord var helt lyrisk över den svenske stenen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.