Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sveriges ryck mot Sydkorea. Foto: Claudio Thoma / BILDBYRÅN

Sverige klart för semifinal i curling-VM

Uppdaterad
Publicerad

Lag Edin har gjort det igen.

Ännu en match, ännu en seger, för svenska herrarna som vann mot Sydkorea och därmed säkrade gruppsegern och semifinalplatsen.

– Det här kändes som en viktig match, säger Niklas Edin.

Lag Edin fortsätter att rulla på i curling-VM. Mot Sydkorea kom lagets elfte seger på lika många matcher, och nu är laget klart för en direktplats till semifinal.

Sverige inledde med att gå ifrån till 2–0 i första omgången, och ryckte sedan till 4–1 i den tredje. Det var en ledning som laget bevakade effektivt.

Laget vann till slut med 7–4 efter att Sydkorea gett upp i tionde omgången där det till slut stod klart att de inte längre kunde få till en kvittering.

– Det här kändes som en viktig match för att säkra gruppsegern och att säkra hammaren (sista sten) hela slutspelet, säger Niklas Edin.

Efter elva segrar på elva matcher berättade Edin om vad som fått laget att prestera på en så hög nivå match efter match, och det är förra VM som ligger bakom det.

– Vi har varit fokuserade hela turneringen. Vi har haft en hög motivation efter förra VM där min knäskada gjorde att vi inte kom längre än kvartsfinal, säger Edin.

Semifinalen spelas imorgon 16.00, och sänds i SVT2. Där blir det vinnaren mellan Tyskland och Italien.

Sverige avslutade gruppspelet mot regerande mästaren Skottland. Sverige valde då att vila Niklas Edin då matchen inte betydde någonting för Sverige. Då blev det en förlust, 6–8.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.