Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här vrålar Anna Hasselborg rakt ut under matchen mot Skottland. Foto: SVT

Anna Hasselborgs mästerliga spel avgjorde – stormar mot slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Gruppspelet går mot sitt slut på curling-VM och Sverige stormar mot slutspel efter mästerliga dragningar från Anna Hasselborg.

– Helt perfekt, blir inte mycket bättre, säger SVT:s expert Eva Lund.

Lag Hasselborg tog sig an ett formsvagt Skottland på hemma-VM i Sandviken med en fjärde raka seger i sikte.

Matchen skulle visa sig bli en jämn historia där Sverige visade på stunder av fint spel. Men Lag Hasselborg bjöd in Skottland genom kostsamma missar.

En jämn och poängrik första halva av matchen ledde fram till likaläge 5-5 efter sex omgångar. Men i den sjunde omgången kom Sverige att visa på den form laget haft under mästerskapets senaste matcher. Två svenska poäng och upp i ledning med 7-5.

– Stenen är helt perfekt, det blir inte mycket bättre än så. Så härligt att se viljan och hungern, säger expert Eva Lund efter en avgörande dragning från Anna Hasselborg.

Hasselborg avgjorde

Skipper Anna Hasselborg kom att dra in ytterligare en mästerlig sista sten i den nionde omgången. Något som visade sig bli avgörande. Efter mätning kunde det bekräftas att det blev två svenska poäng.

Matchen kontrollerades hem av Sverige i den tionde omgången. Lag Hasselborg vann med 9-6.

– Det var verkligen inte givet då isen skiftar något otroligt. Vi lär oss fortfarande för varje sten, säger Sara McManus efter matchen

Näst bäst i VM

Över de fem senaste matcherna har Sverige vunnit fyra, och förlorat en. Det gör Lag Hasselborg till världsmästerskapets näst formstarkaste lag efter Schweiz, som är obesegrade efter nio spelade matcher.

– Inget kommer gratis så vi kommer vi jobba hårt framöver. Det gäller att fortsätta bli vän med isen och göra jobbet, säger Sara McManus till SVT Sport efter matchen.

I kväll väntar match kl. 19.00 mot Sydkorea, fjolårets VM-tvåa. Sverige är inför matchen delad tvåa i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.