Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Hasselborg avgjorde med en kylig sten mot Turkiet. Foto: SVT

Sverige studsade tillbaka i måstematchen

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg stod inför ett vägskäl i den fjärde gruppspelsmatchen. I måstematchen mot Turkiet kom den efterlängtade segern efter briljant spel från Anna Hasselborg.

– Skönt efter missarna, säger den svenska skippern efter VM-matchen.

Sverige inledde VM-matchen med sista sten i första omgången och drog nytta av fördelen. Lag Hasselborg i ledning med 2-0 efter den första omgången. Sverige kunde sedan utöka till 3-0 i den tredje omgången efter en turkisk miss.

– Smakstart, säger kommentator Niklas Nord.

Det lossnade

Efter några poänglösa omgångar från Lag Hasselborg skulle det vända. Efter en skickligt manövrerad sjunde omgång tog Sverige tre poäng och gick upp i ledning med 6-2.

Sverige kom att pressa Turkiet ytterligare i den åttonde omgången och fick med sig ytterligare en poäng. Och 7-2 efter åtta omgångar blev droppen för Turkiet som valde att ge upp.

– Sverige vred upp svårighetsgraden, säger SVT:s expert Eva Lund.

Tidigare matcher har isen varit ett problem för Lag Hasselborg. Men i dag såg det bättre ut.

– Vi gör det vi ska. Och det kändes skönt med en trea i den sjunde omgången, speciellt efter de tidigare missarna, säger Anna Hasselborg efter matchen.

”Marathondagar”

Det svenska spelschemat har inledningsvis varit lugnt. Men nu väntar tre dagar med dubbla matcher.

– Det är en utmaning med ett par marathondagar nu, men vi är redo, säger Agnes Knochenhauer till SVT Sport efter matchen.

Lag Hasselborg har två segrar och två förluster på sina fyra första matcher. I morgon väntar Tyskland och Japan för Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.