Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lag Hasselborg förlorade semifinalen Foto: Bildbyrån

Sverige förlorade semifinalen: ”Det räcker inte”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige missar finalen på curling-VM. Det står klart efter förlust i semifinalen mot Schweiz. Lag Hasselborg får nu ställa in sig på bronsmatch.

– Det räcker inte, säger en besviken Anna Hasselborg.

Förutsättningarna inför semifinalen på curling-VM i Sandviken var tuffa för Lag Hasselborg. Schweiz kom till semifinalen med 33 raka vinster i VM-sammanhang, och i gruppspelet utklassade det schweiziska laget Sverige.

I lördagens semifinal gick lagen jämnt med varandra genom den första halvan av matchen. I den sjätte omgången missade Anna Hasselborg att säkra två svenska poäng, med minsta möjliga marginal.

Det gav Schweiz både ledningen, men också sista sten i sjunde omgången. Något som mästerskapets bästa skipper Alina Pätz inte tvekade en sekund på att utnyttja.

– Surt, säger expert Eva Lund om den förödande missen.

Sverige återhämtade sig aldrig och Schweiz kunde kontrollera finalplatsen. Matchen slutade 8-4 till Schweiz.

– Vi gör en välspelad match med några små missar. Men det räcker inte mot Schweiz, säger Anna Hasselborg till SVT Sport efter matchen.

Bronsmatch väntar

Trots förlusten är VM inte över för Lag Hasselborg. På söndagen väntar bronsmatch mot Kanada kl. 10.00 i SVT1 och SVT Play.

– Energin är riktigt bra. Vi är sjukt taggade på att ta hem bronset, säger Anna Hasselborg.

I den andra semifinalen stod Norge för en överraskande seger mot Kanada. Norge är därmed klara för sin första final i curling-VM på 19 år.

Finalen mellan Schweiz och Norge spelas kl. 15.00 i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.