Lag Viljo Petersson-Dahl vann igen. Foto: Bildbyrån

Ny seger för Sverige – tog revansch mot Kina

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog revansch från förlusten i VM-finalen förra året och slog Kina med 5-1 i andra gruppspelsmatchen.

– Vi gick ut från start och försökte ta kommandot och vi lyckades med det, säger Viljo Petersson-Dahl till SVT Sport.

Lag Viljo Petersson-Dahl har fått en fin start på Paralympics-curlingen. Under söndagen blev det en ny seger, med 5–1 mot Kina. Förutom att besegra hemmanationen, blev det också en revansch från förlusten i VM-finalen förra året.

– Det känns otroligt häftigt att få vinna över världsmästaren. Personligen hade jag en liten tyngre dag i går så i dag känns det som att det blev en bra revansch, säger Ronny Persson.

Paralympics

Sverige hade med sig en fin 5-0-ledning in i sjunde omgången där Kina kunde ta sin första poäng i matchen. Med bara några stenar kvar i åttonde omgången fick kineserna sedan se sig besegrade då de inte kunde komma ikapp och tackade för matchen.

– Jag tycker att vi håller vår nivå genom hela matchen. Vi fokuserar på det vi ska göra, håller vårt tempo och är tydliga i uppgifterna och utförandet så jag är jättestolt över laget, säger Petersson-Dahl.

Sverige vann även den första gruppspelsmatchen mot Schweiz under lördagen, med 9–2.

I morgon, måndag, tar sig det svenska laget an Lettland och Kanada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet