Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Hasselborg med sista stenet i kvartsfinalen. Foto: SVT

Sveriges succé – vidare till semifinal i curling-VM

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg vann en gastkramande kvartsfinal mot Italien vid VM i Sandviken och möter nu Schweiz i semifinal kl. 16.00.

– Vi måste stoppa deras segersvit, nu får det vara nog, säger Sofia Mabergs.

Sverige tog revansch mot Italien på curling-VM i Sandviken och vann kvartsfinalen. Det efter en nagelbitare där Sverige förde matchen under stora delar.

Italien spelade med fördel av sista sten hela vägen fram till den sjätte omgången. Men Sverige lyckades ändå spela till sig en ledning med 2-0.

Stefania Constantini, den italienska skippern med OS-guld i singel-mix på meritlistan, kom i den sjunde omgången att visa sin kvalité. Två poäng till Italien och matchen var utjämnad.

Inför den tionde och sista omgången var det helt lika. Anna Hasselborg som spelade nästintill felfritt under matchen kunde där avgöra till 4-3 med matchens sista sten.

– Vi valde att vara avvaktande. Men visste att vi skulle vinna i tionde eller skiljeomgång, bara vi hade sista sten, säger Agnes Knochenhauer till SVT Sport.

Giganten Schweiz väntar i semifinal

– Jag känner mig helt skakis. Vi gör det enkelt till en början och vrider upp spelet i slutet, säger Sofia Mabergs om matchen.

Nu väntar Schweiz i semifinal för Lag Hasselborg. Och om Sverige ska ta sig till final måste de bryta den schweiziska segersviten på 33 raka VM-matcher utan förlust.

– Det blir tufft. Vi måste stoppa deras segersvit, nu får det vara nog, säger Sofia Mabergs om utmaningen med ett leende på läpparna.

I den andra kvartsfinalen vann Kanada mot Japan efter skiljeomgång. I semifinal möter Kanada Lag Rörvik från Norge.

Semifinalerna spelas kl. 16.00 i SVT1/SVT2 och SVT-play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.