Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lag Hasselborg vann matchen mot Norge. Foto: Bildbyrån

Viktig svensk seger mot Norge: ”Guldspel”

Uppdaterad
Publicerad

Rivalmöte i jakten på slutspel under curling-VM i Sandviken mot Norge. Då plockade Sverige fram sin bästa curling och dominerade matchen.

– Sverige kan slå vilket lag som helst, säger expert Eva Lund efter svensk seger med 6-3.

Sverige har vind i seglet efter gårdagens minst sagt viktiga seger mot Japan. Redan innan matchen levererade Sverige världsmästerskapets hitills bästa dragning om sista sten i första omgången.

I en inledningvis trevande match mot Norge tog Sverige två poäng i den tredje omgången. Och genom ett träffsäkert spel kunde Lag Hasselborg öka på ytterligare i den sjätte omgången genom en trepoängare till 5-1.

– Sverige kan slå vilket lag som helst i det här mästerskapet. Det är guldspel, säger expert Eva Lund om den svenska insatsen.

Lite onödigt spännande – igen

Sverige såg mot slutet ut att kunna stänga ned matchen. Men precis som mot Japan gick matchen längre än vad laget tänkt sig.

– Vi gör en grym match och en bra laginsats. Lite spännande på slutet men vi kände att vi hade greppet, säger Agnes Knochenhauer efter matchen.

Toppmatch väntar

USA väntar för Lag Hasselborg klockan 19.00 i kväll. En på förhand tuff match.

– Mot toppnationerna är det 50-50. Det gäller att sätta första omgången så kommer självförtroendet, säger coach Kristian Lindström inför kvällen.

Sverige har nu fyra segrar och tre förluster på sju matcher under gruppspelet i VM. Lag Hasselborg ligger därmed delad fyra i tabellen med fem matcher kvar att spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.