Foto: TT

Armstrong upprör med Tour-närvaro

Uppdaterad
Publicerad

Den skandaliserade Lance Armstrong fortsätter att väcka irritation. Nu planerar amerikanen, som blev av med sju Tour de France-titlar på grund av dopning, att cykla två av årets etapper.

Enligt BBC ska han delta i ett välgörenhetsprojekt mot cancer och cykla de tuffa etapperna 13 och 14 en dag före Tour-deltagarna 16 och 17 juli.

– Vi vet att Lances medverkan splittrat opinionen så vi ska försöka göra det så respektfullt som möjligt, säger initiativtagaren Geoff Thomas, före detta Crystal Palace-spelare med engelska A-landskamper på meritlistan, till BBC.

Tour de France

De flesta runt cykelsporten gör dock tummen ner.

– Armstrong har redan gjort tillräcklig skada. Han borde lämna de rena cyklisterna i fred. De har redan lidit tillräckligt från den eran. Det räcker nu, säger chefen för Sky-stallet Sir Dave Brailsford.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de France

Mer i ämnet