Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se storkraschen där Vingegaard gjorde illa sig (april 2024) Foto: Eurosport

Jonas Vingegaard tillbaka på cykeln efter olyckan: ”Hoppas vara med i Tour de France”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Vingegaard är tillbaka i cykeln efter den svåra olyckan i Baskien runt för ett par veckor sedan. Han vill försöka försvara sina dubbla titlar i Tour de France.

– Självklart hoppas jag att komma till start, säger dansken i ett inlägg på X.

För en månad sedan var Vingegaard inblandad i en krasch med flera andra tongivande åkare i en utförslöpa på den fjärde etappen av Baskien runt.

Han bröt nyckelbenet, flera revben och ådrog sig en kollapsad lunga.

Vingegaard fick tillbringa flera dagar på sjukhus och det har varit tyst om hans hälsotillstånd sedan dess.

”Skönt att cykla som vanligt igen”

– Det här är första gången tillbaka på cykeln för mig, när jag cyklar utomhus, och det är verkligen skönt att kunna cykla som vanligt igen, säger Vingegaard i ett videoklipp på X.

Det blir en mödosam väg tillbaka för att kunna försöka försvara sina dubbla titlar i Tour de France som inleds 29 juni i Florens, Italien.

– Självklart hoppas jag vara med i starten av Tour de France, vi vet inte exakt hur min form och hur min återhämtning kommer att gå, men jag kommer att göra allt jag kan för att komma dit i toppform, säger Vingegaard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.