Alejandro Valverde vann dagens tuffa etapp av Vueltan. Foto: TT.

”Superman” har tagit täten i Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

De cyklister som aspirerar på att vinna Vueltan positionerade sig på dagens tuffa sjunde etapp med en grym avslutning på dåliga vägar upp till Mas de la Costa. Alejandro Valverde vann etappen efter ett ryck med 150 m kvar där endast Primoz Roglic klarade av att gå med.

– Det kändes väldigt bra och Nairo Quintana körde fint. För tillfället är det vi fyra som ligger längst fram som är starkast men det är långt kvar, säger Valverde som är stallkamrat i Movistar med Quintana.

Miguel Angel ”Superman” Lopez och den colombianske landsmannen Nairo Quintana var tätt bakom. Lopez tar över totalledningen och det är de här fyra cylisterna det handlar om framöver. Tätstriden i Vueltan har satt sig ordentligt. Få lär kunna utmana de fyra i täten som är samlade inom 27 sekunder. 

Lutning på 25 procent

De avslutande fyra kilometerna, av 183, hade en snittlutning på 12 procent med en topp på 25 på smala spruckna asfaltsvägar med inslag av grus.

– Det var en kort men tuff klättring och jag är glad över min andraplats, säger Roglic i Eurosports sändning.

Belgaren Dylan Teuns, som ledde inför dagens etapp, fick släppa med 26 km kvar och tog en hiss nedför i fältet.

– Jag hoppas på en lättare dag i morgon, säger Teuns sittande på marken och stirrar rakt fram med tom blick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer