Rigoberto Uran tvingades bryta dagens etapp av Vueltan efter en masskrasch. Foto: TT.

Toppåkare bröt Vueltan efter masskrasch

Uppdaterad
Publicerad

Den sjätte etappen av Vueltan skördade sina offer. Två av toppåkarna tvingades bryta efter en masskrasch halvvägs in på den tuffa etappen över 199 km mellan Mora de Ruielos och Ares del Maestart.

Det handlar om femman Nicolas Roche, som ledde tävlingen så sent som i tisdags, och Rigoberto Uran, som låg sexa totalt. Även Hugh Carthy och Victor de la Parte tvingades bryta tävlingen efter kraschen, uppger flera medier. EF-stallet bekräftar att Uran och Carthy förts till sjukhus för undersökning.

Med ett par hundra meter kvar ryckte Jesus Herrada ifrån Dylan Teuns och vann etappen som hade målgång efter åtta km uppför mot Puerto de Ares. I mål kunde Teuns räkna in konkurrenterna och ta över den röda ledartröjan. Belgaren lyfte från den 25:e-plats han hade från gårdagen.

Bröderna Herrada dominerar

– Att få köra i ledartröjan var ett mål med Vueltan och jag lyckades ta den, säger Teuns som kanske bara kommer att få behålla tröjan en dag. Det väntar tuffa etapper i Vueltan de närmaste dagarna.

Jesus Herrada gick i sin broder Joses fotspår och placerade sig på pallen. Det var extra skönt att få kliva upp allra överst.

– Jag fick chansen och tog den och jag tillägnar etappsegern till min bror som missade den igår, säger Jesus Herrada i Eurosports sändning. Brodern Jose var med i tätstriden i går men fick nöja sig med tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer