Nairo Quintana var nära en allvarlig olycka med en bil. Foto: Yoan Valat/EPA/TT

Cykelstjärna i incident med bil i Colombia

Uppdaterad
Publicerad

En av den största profilerna på cykeltouren, Nairo Quintana, var med om en incident när han var nära en allvarlig olycka med en bil i hemlandet Colombia.

Quintana, som vann Giro d'Italia 2014 och Veulta a Espana 2016, var ute och tränade med sin bror Dayer i Motavita när en bil gjorde en ”opassande manöver” och olyckan var framme, enligt AP. En bil ska ha rammat Quintana med backspegeln och colombianen gick i backen med största kraften mot vänster knä. Det ska ha skett när Quintana hade ett fullfartspass i en uppförsbacke.

– Jag har en liten repa, en smäll på mitt högra knä och ytterligare en smäll på mitt vänstra lår. Det var där jag slog bakspegeln på fordonet som körde på mig, sa Quintana på sociala medier. Quintana såg inte när bilen närmade sig.

På bilder från skadeplatsen ser man Quintana sitta på en stol medan två poliser tar upp vittnesmål. Efteråt fördes Quintana till sjukhus för ytterligare undersökning.

Ska åka till Europa 19 juli

30-åringen har tappat i kapacitet den senaste åren och Egan Bernal, som vann Tour de France förra året, har stigit fram som cykeltokiga Colombias största stjärna. Men den här säsongen hade Quintana inlett lysande med flera stora segrar. Innan coronapandemin pausade världen.

Den 19 juli ska ett chartrat plan lyfta från Colombia till Europa och förberedelserna inför Tour de France som inleds i slutet av augusti. De flesta av landets bästa cyklister, däribland Bernal, kommer att vara med på det planet.

KLIPP: Fahlin i Spanien när pandemin bröt ut: ”En rätt så otrevlig känsla” (24 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.