Marc Soler ångrar sitt beteende under gårdagens etapp av Vueltan Foto: TT.

Vueltacyklist ber om ursäkt efter öppen protest

Uppdaterad
Publicerad

Movistarcyklisten Marc Soler ber om ursäkt för att han öppet protesterade mot gårdagens stallorder i Vueltan.
– Jag ber om ursäkt. Det var något som inträffade i stridens hetta, säger spanjoren.

Marc Soler hade gått loss och var på väg mot en hägrande vinst på söndagens nionde etapp av Vueltan som bjöd på ännu en tuff målgång uppför på över 2000 meters höjd i ösregnet i Cortals d'Encamp. Då kom stallordern: Vänta in Nairo Quintana som ligger bättre till sammanlagt.

Soler, på 20:e plats 12.57 efter täten, ilsknade till när meddelandet kom via headsetet och gjorde frustrerade gester innan han väntade in Quintana. Han hade svårt att förstå rollen som hjälpryttare. Soler blev sedan femma och Quintana tvåa på etappen.

– Jag ber om ursäkt. Det var något som inträffade i stridens hetta, säger spanjoren till Cyclingnews och förklarar att han hamnade i en ovan situation och värderade den fel.

Movistar leder med Quintana

– Nu när jag har lugnat ner mig är det lättare att se på händelsen. Vi är här för att vinna sammanlagt med Nairo Quintana eller Alejandro Valverde. Jag ångrar mitt beteende och det är därför jag ber om ursäkt, förklarar Soler som tas i örat av det spanska stallet Movistar som förklarar att han borde lära sig att lyssna och mogna som person.

Stallordern gjorde att Quintana kunde ta över ledningen sammanlagt. Alejandro Valverde är fyra totalt, bara 20 sekunder bakom. Till resultaten:

Vueltan hade i dag vilodag. Tävlingen har målgång i Madrid 15 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer