Magnus Cort Nielsen vann dagens etapp i Vueltan över 162 km med målgång i Ciudad Rodrigo. Primoz Roglic bär den röda ledartröjan. Foto: TT

Dansk spurtade hem etappsegern i Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

Dansken Magnus Cort Nielsen spurtade hem den 16:e etappen av Vueltan. Tvåa blev totalledaren Primoz Roglic som fick sex bonussekunder och drygade ut ledningen.

27-årige Cort Nielsen hittade en lucka från sin femteplats på upploppet och tog sig fram till en klar seger före Roglic.

– Jag hade en bra position och letade efter en öppning. Den kom med 200 meter kvar och därifrån gav jag allt jag hade, säger Cort Nielsen, som hade ett uppehåll under säsongen på grund av covid-19, i Eurosports sändning.

Corona och idrott

Han kunde börja träna först tre veckor före Vueltan.

”Velat vara en så komplett cyklist som möjligt”

Roglic, på väg att försvara titeln i Vueltan, lade ytterligare sex sekunder till tvåan Richard Carapaz och leder med 45 sekunder inför lördagens vråltuffa bergsetapp.

– Jag har alltid velat vara en så komplett cyklist som möjligt. Redan från starten av den här Vueltan har jag varje dag velat göra mitt bästa, säger Roglic, nöjd över dagens insats, enligt Cyclingnews.

– Det avgörs i morgon, funderar Roglic.

På söndag har etapploppet målgång i Madrid. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet