Foto: Bildbyrån

Emilia Fahlin totalsegrare i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Örebrocyklisten Emilia Fahlin fullbordade succéveckan i Tjeckien med att mot alla odds ta hem totalsegern i etapploppet Gracia Orlova. Och det efter att ha ställt av trefaldiga OS-medaljören ryskan Olga Zabelinskaja på den avslutande etappen.

Trots tre segrar på fyra första etapperna i tjeckiska touren Gracia Orlova var Emilia Fahlin tvåa,  men två sekunder bakom ryskan Olga Zabelinskaja, inför dagens avslutande etapp. Ett till synes litet avstånd, men det handlade om att Fahlin behövde slå ryskan som var uppbackade av ett mycket starkt team.

Fahlin lyckades, mot alla odds, och örebrocyklisten korsade mållinjen i Orlova som elva, efter åtta varv på den 12,7 kilometer långa banan. Och hon hade lyckats med uppgiften att gå ifrån Zabelinskaja med tillräckligt många sekunder för att säkra totalsegern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.