• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Tre månader efter otäcka kraschen: Jakobsen kan cykla igen

Uppdaterad
Publicerad

Det var i Polen runt i augusti som den nederländske cyklisten Fabio Jakobsen kraschade illa på målrakan. Nu har han rekonstruerat käken i en operation och blivit av med stygnen.

Om ett par veckor ska han börja träna på cykel igen.

”Läkningsprocessen går bra”, skriver han på Instagram.

Fabio Jakobsen kolliderade med Dylan Groenewegen. 24-åringen flög över staketet och skadade sig riktigt illa. Han försattes i konstgjord koma och opererades i fem timmar.

I början av oktober genomgick han en ansiktsoperation där käken rekonstruerades.

”Läkningsprocessen går bra. Nästa operation är planerad till 2021. Om ett par veckor ska mitt bäcken vara läkt igen och lika starkt som tidigare. Efter det kan jag långsamt börja träna på cykeln igen!”, skriver den 24-årige Jakobsen.

Efter Jakobsens krasch gick det Internationella cykelförbundet, UCI, ut med att de ska skärpa säkerheten för åkarna under tävlingar.

SVT Sport förklarar: Därför är det så mycket krascher i cykel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.