Foto: BILDBYRÅN

Fahlin nära jätteseger – centimeter från tidernas bästa

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Fahlin var några få centimeter från en skrällseger i den första etappen av Tour of Norway i världstouren.

– Bra, men inte bra nog. Klart att jag är lite besviken men det var ju ingen dålig utmanare jag förlorade mot, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.

Avgörande stod mellan örebrocyklisten och världens bästa damcyklist genom tiderna, nederländskan Marianne Vos. I slutet på den 12 mil långa körningen lade Emilia Fahlin in en rejäl spurt och etappen avgjordes på upploppet.

– När det var 150 meter kvar märkte jag att jag tog in på Marianne Vos mer och mer. Men det räckte inte riktigt, säger Emilia Fahlin.

29-åringen tävlar för ett av världens bästa lag, Wiggle-High5, har deltagit i två OS och hjälpte bland annat Emma Johansson till silver i linjeloppet i Rio.

Två etapper återstår av den norska touren. Fredagens insats kan göra att svenskan får teamets stöttning resten av tävlingen.

– Vi får se hur vi spelar våra kort. Vi har inte diskuterat fortsättningen ännu men mycket beror på hur etapperna utvecklar sig, säger hon i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.